dimarts, 1 d’abril del 2014

MOCIÓ PER A LA CREACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL DE CALLDETENES

Des d'ERC Calldetenes hem entrat la següent moció al registre de l'ajuntament per tal que es discuteixi en el ple municipal del proper dilluns 5 d'abril i s'aprovi la creació del Consell Escolar Municipal de Calldetenes.

PROPOSTA D'ACORD SOL·LICITANT LA CREACIÓ I CONSTITUCIÓ DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE CALLDETENES.

L'any 1985 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 25/1985, de 10 de desembre, sobre la creació i la constitució dels consells escolars a Catalunya.

Posteriorment la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), aprovada el 2009, també fa esment, dins els principis rectors del sistema educatiu, de la participació de la comunitat educativa i dels òrgans de participació com els consells escolars municipals dins l’article 173 del CAPÍTOL V.

Els consells escolars tenen com a objectiu principal potenciar i fer més efectiva la participació de la comunitat educativa en la programació general de l'ensenyament no universitari a Catalunya.

Els consells escolars municipals van iniciar el procés de constitució al curs 1988-1989, després que el Decret 404/1987, de 22 de desembre, regulés les seves bases generals d'organització i de funcionament.

La creació d’un consell escolar municipal a Calldetenes ha estat una reivindicació constant de les diferents AMPA’s i partits polítics que s’han presentat a les eleccions municipals.

Històricament hi ha hagut una mancança a Calldetenes d’un fòrum on els diferents sectors que engloben la comunitat educativa poguessin posar en comú les seves necessitats, inquietuds i propostes per dinamitzar el mon de l’educació.

El 28/03/2011 el Plenari de l’Ajuntament ja va expressar la seva voluntat de constituir el CEM amb la aprovació inicial del Reglament que n’ha de regular el seu funcionament.

La recent finalització del nou edifici de l’Institut consolida l’educació obligatòria a Calldetenes i fa necessari, ara més que mai, la constitució del consell escolar i la necessitat que es posi a treballar ràpidament per fer front als importants reptes que tenim plantejats en matèria educativa.

Per tot l'exposat es proposa al Ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents ACORDS:

1.- L’aprovació del següent calendari:
· Del 8 d’abril al 20 d’abril creació d’un grup de treball format per les diverses entitats que formen part de la Comunitat Educativa, l’Alcaldia, la Regidoria d’Educació i representants dels grups municipals.

· Durant la resta del mes d’abril i els mesos de maig i juny reunions periòdiques d’aquest grup de treball per tal de discutir la composició del Consell Escolar Municipal.

· En el ple ordinari del més de juliol, últim ple ordinari de l’any polític, aprovació definitiva del reglament i donar compte de la constitució del Consell Escolar Municipal.

2.- Transmetre aquest acord a les direccions dels diferents centres educatius de Calldetenes, les AMPA’s respectives i la resta de la comunitat educativa dins l’àmbit municipal.

Calldetenes, 7 d’abril de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada