dimarts, 14 de gener del 2014

RADICALITAT DEMOCRÀTICA?

Si seguiu la premsa comarcal sabreu que l’ajuntament de Sant Julià pretén que la Generalitat de Catalunya faci un enllaç des del polígon La Quintana a la C-25. El projecte d’aquesta obra fa passar la nova carretera per terme municipal de Calldetenes. Des d’ERC-Calldetenes pensem que aquesta obra és innecessària pel nostre poble i, a més, suposa tota una sèrie d’incerteses que no ens fan inclinar a favor d’ella. A més de no tenir clares algunes conseqüències a llarg termini pel nostre poble, creiem que hi ha un punt cabdal a tenir en compte: Cap partit polític portava al programa electoral de les municipals una situació semblant.

Per tal de donar resposta a aquesta situació i amb la intenció que tots els ciutadans de Calldetenes poguessin exercir el seu dret democràtic a opinar, varem preparar una moció en la que demanàvem convocar una consulta popular, en un termini màxim de 6 mesos, on es preguntaria sobre si els veïns de Calldetenes donaven permís per construir l’enllaç a la C-25 per terme municipal de Calldetenes o no. La gent de Calldetenes i només la gent de Calldetenes pot decidir sobre l’ús del terreny. 

Després d’haver aplaçat, ja en una ocasió, la discussió per atendre a la demanda de l’alcalde i veient que l’escenari no variava després d’haver-nos reunit amb la Generalitat, vam tornar a presentar la moció per discutir-la en el ple ordinari del mes de Gener, ahir.

Es va arribar a la discussió de la moció i la nostra sorpresa va ser que cap dels partits de l’equip de govern, CiU-CUP, hi estava a favor. Els arguments que donaven eren molt semblants als que es fan servir d’Ebre enllà per negar a Catalunya el dret a l’autodeterminació: que “enfronta la gent”, que “no s’autoritzarà”, que no es pot traslladar el problema a la gent del poble demanant-los el vot, que si l’administració te voluntat d’imposar el traçat ho farà (en contra del que s’hagués manifestat un Poble?), etc... Tot plegat paradoxal. No entenem aquesta por a preguntar als nostres veïns i, sobretot, no entenem que un partit com la CUP que es fonamenta en la radicalitat democràtica es pugui oposar a una consulta popular.

Finalment la moció no es va aprovar per 6 vots en contra, CiU-CUP, i 5 vots a favor, ERC-Calldetenes. 

Sempre estarem a favor de totes les iniciatives que vagin a favor de defensar els interessos i els dret democràtics dels ciutadans de Calldetenes. És per això que, tal i com ja varem anunciar ahir durant el Ple, ens adherim incondicionalment a la campanya que s’iniciarà aquest divendres de recollida de firmes a favor de la variant de Calldetenes. Perquè el que importa són les propostes i no qui les proposa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada