divendres, 6 de setembre del 2013

PLE ORDINARI DEL 2 DE SETEMBRE DEL 2013

El primer ple del curs polític amb 13 punts de l'ordre del dia i 2 de sobrevinguts. 

Els tres punts centrals estaven dedicats a l'àrea del que sembla ser, regidor estrella d'aquest equip de Govern: Finances. Amb un discurs difícil d'entendre (pels de dins i pels de fora, tot sigui dit) aquest regidor ens ve a dir que tot està molt sanejat però, a la vegada, tot és un fangar que requereix retalls i rebaixes. Ens sembla curiós que se'ns parli de superàvits en la tresoreria per, després, passar a imposar una taxa nova als paradistes del dia de la Mercè. 
A més d'aquest discurs bipolar els últims plens de Calldetenes són una gran mostra de cinisme atesos els continus moviments del Govern per posar de manifest les mancances de la secretària-interventora. Sovint, utilitzen el ple amb aquesta intenció. No serem nosaltres els qui jutjarem la solvència de la funcionària municipal però pensem que ni l'Ajuntament, ni el debat polític al ple s'ha d'utilitzar en contra de ningú sinó que ha de servir per vetllar pel benestar dels conciutadans. 
Tots els punts que es van sotmetre a votació van ésser aprovats per unanimitat incloses les tres mocions (suport als clubs esportius sense ànim de lucre davant l'atac de la hisenda espanyola, addesió al pacte nacional pel dret a decidir i suport a la Via Catalana). En vígilies de la Diada crèiem molt adequat, com a Grup Municipal, adderir-nos a aquestes mocions. 
Com a punt a destacar direm que, una vegada més, es va mostrar la poca cohesió del Govern i la inconsistència de l'argumentari: en el punt dedicat a la imposició de la nova taxa pels paradistes la polèmica va estar servida quan el propi regidor de finances va haver d'esmenar el text (com sempre, utilitzant com a argument la poca diligència de la secretària-interventora). Ens sembla curiós que un regidor presenti una taxa i Ell mateix l'esmeni al ple.

A precs i preguntes en Joan Arumi, el nostre portaveu, va preguntar sobre l'estat de les obres de l'Institut. L'alcalde va informar, contràriament al que s'havia compromès (link) la Consellera d'Educació dos mesos enrere, que no estarà acabat en el termini fixat i no s'hi podran començar les classes aquest curs. Per si això no fós prou, el regidor d'obres públiques (del mateix partit del Govern de la Generalitat) insinuà que sembla que el Departament d'Educació no volia que s'acabessin les obres (sort que havia de ser molt útil que fóssin del mateix partit els que estiguéssin a les diverses institucions!). Des d'Esquerra continuarem treballant perquè els alumnes puguin traslladar-se a les noves instal.lacions el més aviat possible i intentant que es compleixin els compromisos adquirits per part de la Consellera d'Educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada